
تشنج
تشنج که حمله غش یا حمله تشنجی هم معروف است به انقباضات غیرارادی تعداد زیادی از عضلات بدن گفته می شود . این وضعیت ناشی از وجود یک اختلال در فعالیت الکتریکی مغز است. در برخی موارد ، باعث کم شدن سطح هوشیاری می شود.
تشنجهای خفیف هم میتوانند نشاندهندهی وجود مشکلی بزرگ در بدن باشند؛ پس تشخیص آنها بسیار حائز اهمیت است. این تغییرات می توانند علائم شدید و چشمگیری داشته باشند و یا هیچ علائمی نداشته باشند. معمولا تشنج شدید با لرزش شدید و از دست رفتن کنترل بدن همراه است.
علائم تشنج
سردرد ، احساس ترس یا اضطراب ناگهانی ، احساس ناراحتی در معده، احساس گیجی ، تاری دید، احساس خروج از بدن و برونفکنی از علائم هستند که ممکن است در فرد که دچار تشنج می شود بروز نماییند.
لرزش بازوها و پاها بهگونهای که فرد بر اثر آن چیزی را بیندازد، عدم شناسایی زمان یا مکان ، خیرگی یا چرخیدن چشم ها به یک سمت ، احتمال دفع ناخواسته و غیرارادی ادرار از دیگر علائم است.
علت تشنج
شرایطی که موجب کمبود اکسیژن می گردد نظیر غرق شدن، خفگی و مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن می تواند موجب تشنج گردد. عفونت مغز از قبیل بیماری مننژیت، می تواند باعث تشنج موقتی و یا دائمی و آسیب مغز گردد. علل عفونت مغز شامل تب بالا، گرمازدگی، ایدز، مالاریا، سیفیلیس و آنسفالیت می باشد.
از عوامل موثر در ایجاد این بیماری می توان به مصرف مواد مخدر و الکل اشاره کرد.اگر دمای بدن کودک بیشتر از ۳۸٫۹ درجه سانتیگراد شود، می تواند تشنج و تب داشته باشد.
برای مطالعه ادامه مطلب و پرسش و پاسخ توسط دکتر صمدیان ، متخصص مغز و اعصاب به لینک زیر مراجعه کنید :
:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0